AC Luftkonditionering

A/C

De flesta nya bilar är utrustade med en klimatanläggning (brukar också kallas ac, air condition eller aircondition) som tar bort fukt, rensar kupéluften och hjälper till att hålla en behaglig temperatur i bilen.
Hur fungerar klimatanläggningar i bilar?

Det går inte att producera kyla så som man kan producera t ex värme, utan man får istället försöka ta bort värmen. Det gör man i din bils klimatanläggning (ac, air condition eller aircondition) genom att använda en vätska som cirkulerar i ett slutet system med hjälp av en kompressor.

När vätskan övergår i gasform så tar den upp värme. Genom att få vätskan att övergå till gas och tillbaka till vätska igen, så får man den att omväxlande ta upp värme från luften och att avge den igen, utanför bilen. Vätskan kallas köldmedium (köldmedel) och brukar bestå av ammoniak eller freon.
Klimatanläggningar kan läcka om de används för sällan

Sveriges väderförhållanden gör att det slutna systemet inte håller sig helt slutet och även nya klimatanläggningar (ac, air condition eller aircondition) kan tappa 10-15 procent av köldmedlen per år. Läckaget beror på att aircondition-systemet inte används tillräckligt under de kallare månaderna.

Klimatanläggningen (aircondition-systemet) måste användas minst en gång per månad för annars kan tätningarna i systemet torka ut och då finns risk för att gas kan läcka ut genom sprickor. Om mängden köldmedel minskar tvingas kompressorn jobba hårdare, vilket ökar bilens bränsleförbrukning.
Klimatanläggningen (aircondition-systemet) behöver regelbunden service hos din bilverkstad

Bilens klimatanläggning (aircondition-system) kräver regelbunden service och underhåll hos din bilverkstad för att fungera problemfritt.Vi rekommenderar att bilens klimatanläggning (aircondition-system) får service en gång per år.
Din Bilservice i Everöd verkstad hjälper gärna till .

Behöver du utföra service på din bils klimatanläggning eller har andra frågor eller bekymmer med ditt aircondition-system, så är du välkommen att kontakta oss. 

Adress & Telefon:

Medspårsvägen 31
29772 Everöd

Telefon: 044- 23 85 45
Mobil: 0733- 26 85 45 Salvatore

Email:
bilservice@bilserviceeverod.se

Öppettider:

Mån – Torsd : 07.00 – 17.00
Lunchstängt: 12.00 – 13.00
Fred: 07.00 – 12.15