Husbilsservice & Reparation

Gör din bokningsförfrågan här!
Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och inte en bindande bokning. Vi återkommer med offert samt bekräftelse av datum och tid.

Tips och Råd

Gasolläcktestaren avslöjar om systemet har en läcka.
1. Öppna alla kranar fram till brännarna men tänd inget, vare sig spis, panna eller kylskåp.

2. Aktivera därefter läcktestaren.

3. Om gas pyser ut någonstans bubblar det i glaset. Försök att lokalisera läckan genom att pensla på såpvatten på kopplingar eller andra misstänkta ställen. Hittar du inget men bubblorna i glaset fortsätter skall du kontakta verkstaden.

4. Kolla o-ringen på reduceringsventilen. Den avslöjas inte av läcktestaren, men med blotta ögat kan man se om den har torrsprickor. Den kostar bara några få kronor och är enkel att byta.

EL
Både 12- och 230V-anlägggningen i vagnen behöver översyn med jämna mellanrum. Enklast gör du så här:
1. Slå på alla förbrukare.

2. Koppla upp vagnen mot 230V, se efter att batteriet laddas och att alla lampor, pumpar och fläktar fungerar.

3. Slå av eller koppla ut 230V och se efter att allt fungerar via husvagnens eller husbilens batteri.

4. Låt vattenpumpen, cirkulationspumpen och andra förbrukare vara på en stund och om du har möjlighet, se efter hur detta påverkat ditt batteri. Om det nyss var fulladdat men efter en stunds belastning markant försvagats kan det vara dags att byta batteri.

Hos oss i verkstaden finns belastningsprovare som på ett snabbt och enkelt sätt avslöjar ditt batteris status.

Vatten & avlopp

Vatten och avlopp kräver översyn. Vatten är livsviktigt men kan ställa till stora skador om det hamnar där det inte skall vara eller om det förorenas. Om vattentankar och slangar rengjorts och tömts inför vintersäsongen räcker det att vid första fyllningen tillsätta ett bakteriedödande medel och köra igenom systemet.

En gammal huskur är att blanda en liter ättikssprit i tanken och låta det verka en stund innan du sköljer igenom. Om tanken och slangar är mörka av beläggning måste du göra rent. Det finns bot för detta, diskbortse och handarbete heter det, men slangarna är svåra. Det är inte dyrt eller alldeles svårt att byta dem, men var noga vid monteringen. En lossnad koppling kan ställa till stora besvär, så leta efter läckor vare sig du byter slangar eller inte. Glöm för all del inte avloppsslangen.